matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz pochodną cząstkową rzędu pierwszego
Aneta:
f(x,y) = ye
x
(
y
−
1
)
Ktoś wytłumaczy?
28 kwi 19:44
Bogdan:
f(x, y) = ye
xy − x
f'
x
= ye
xy − x
* (y − 1), f'
y
= e
xy − x
+ y * e
xy − x
* x
28 kwi 20:30
Aneta:
Dzięki
28 kwi 22:25