matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trapez
wikiii :
Pole trapezu ABED stanowi 70% pola kwadratu ABCD . Jakie długości mają odcinki DE i BE?
3 gru 17:38
Godzio:
70%*10*10=70 (a+10)h=140 a+10=14 a=4 10−4=6 x
2
=6
2
+100
2
x=
√
136
x=2
√
34
3 gru 17:46
Godzio:
10
2
powinno być
3 gru 17:52