matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz pochodną 1 rzędu
Aneta:
f(x,y) = x
y
Ktoś pomoże?
28 kwi 18:44
Braun:
∂f
=(x
y
)=yx
y−1
∂x
∂f
=x
y
lnx
∂y
=====================
28 kwi 18:52
Aneta:
Dzięki!
28 kwi 19:00