matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole powierzchni w sześcianie
lejdis:
oblicz pole powierzchni całkowitej sześcianu jeżeli jego objętość wynosi 4∨2
28 kwi 18:39
dero2005:
V = a
3
a =
3
√
V
P = 6a
2
= 6(
3
√
V
)
2
=
28 kwi 20:20