konkurs Rejewskiego
Adamxd: Układ równań dreszczykiem emocji:
(x+2)(2−y)=15
(2−x)(y+2)xy=3
28 kwi 17:41
PW: Jakiś taki "symetryczny"?
28 kwi 18:19
Adamxd: symetryczny?
28 kwi 18:21
Adamxd: potrzebny spryciarz
28 kwi 18:22
Marek216: jak wyciągniesz z 2 linijki −1 i pomnozysz go razy 2. nawias to otrzymasz (x+2)(2−y) czyli
xy=3/15
28 kwi 18:23
Marek216: Sry kuźwa już ślepnę źle Ci mówię

, ide spać lepiej bo to się źle skończy jeszcze
28 kwi 18:24
wmboczek: coś tam wymnażamy i
t=4+2y−2x
s=xy
coś przekształcamy i
s1=−0.5
s2=−3
i coś tam dalej sobie wyliczamy
28 kwi 18:45
Adamxd:
28 kwi 20:01
Adamxd: reasumujac to mało rozumiem
28 kwi 20:18
wmboczek: nowe niewiadome prowadzą do równań typu
x+y=A
xy=B
28 kwi 20:36
Adamxd: ooo
29 kwi 16:49