matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwiastki równania pochodne
monn:
Wyznacz liczbę pierwiastków równania w zależności od parametru m
2x
2
a)
=m
x
2
+4x+4
2|x|
b)
=m
1+x
2
28 kwi 17:26
Benny:
a) m=0 − 1 rozwiązania m∊(0,+
∞
)/{2} − 2 rozwiązania
28 kwi 17:34
monn:
Ah to o to chodzi
Zadanie było umieszczone w zbiorze z pochodnymi i nie mogłam się połapać co by tu zastosować.
28 kwi 17:54