matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prostopadłościan
iga:
Przekątna prostopadłościanu o wymiarach 3 x 4 x 5 ma długość:
28 kwi 17:10
Janek191:
d =
√
3
2
+ 4
2
+ 5
2
=
√
9 + 16 + 25
=
√
25*2
= 5
√
2
28 kwi 17:14