Oblicz ogarytmy
Pamela1110:
log
x256=4
28 kwi 17:10
Janek191:
| | 1 | | 3 | |
1) x = log6 36 − log6 √6 = 2 − |
| = |
| |
| | 2 | | 2 | |
28 kwi 17:17
28 kwi 17:17
J:
4) ⇔ log4(15−x) = 3 ⇔ 15 − x = 43 ⇔ x = −241
29 kwi 11:50
J:
4) ⇔ log4(15−x) = 3 ⇔ 15 − x = 43 ⇔ x = −241
29 kwi 11:51
Pamela1110: Nie rozumiem J tych strzalek
29 kwi 13:51
J:
⇔ oznacza: "jest równoważne" ( tożsamość )
29 kwi 13:55
Janek191:
logx 256 = 4 ⇔ x4 = 256 ⇔ x = 4
29 kwi 14:03
Janek191:
| | 3 | | 1 | | 1 | |
log16 x = − |
| ⇔ x = 16−34 = ( 24}−34 = 2−3 = |
| = |
| |
| | 4 | | 23 | | 8 | |
29 kwi 14:07
Janek191:
3 log4 2 + log4 8 − 0,5 log4 16 = log4 23 + log4 8 − log4160,5 =
= log4 8 + log4 8 − log4 4 = 2 log4 8 − 1 = log4 82 − 1 = log4 64 − 1 = 3 − 1 = 2
29 kwi 14:19
Pamela1110: Dziekuje chlopaki czyli te strzalki moge zastapic = bo na macie raczej strzalek nie dam
29 kwi 16:11