matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
procenty
aga:
Liczby a i b są dodatnie oraz 25% liczby a jest równe 20% liczby b. Stąd wynika że a jest równe
28 kwi 17:03
Marek216:
4/5 b =a
28 kwi 17:04
Janek191:
0,25 a = 0,20 b / : 0,25
0,20
4
a =
b =
b
0,25
5
28 kwi 17:06