matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jaką drogę pononało koło roweru?
Agnieszka;]:
Koło roweru o promieniu 0,4m wykonało podczas jazdy 1000 obrotów. Jaką drogę pokonał rower w tym czasie?
3 gru 17:26
Godzio:
l=2πr=0,8π=2,512m 1000*2,512m=2512m
3 gru 17:28