matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matm
Robert:
wartość liczby a=3
√
27
+ 9
√
3
+
√
243
jest równa : 3 do 9/2 3 do 7/2 3 do 5/2 mógłby mi to ktoś rozpisać ?
28 kwi 15:31
J:
wskazówka: 27 = 3*9 243 = 3*81
28 kwi 15:34
J:
3
7/2
28 kwi 15:35