ss
Basia ;): 31!−30!/29!+28!= ?
3 gru 17:20
Basia:
Czy to jest
czy
Po lewej masz zakładkę "Kliknij po więcej przykładów".
Kliknij i przeczytaj jak się tu pisze ułamki.
3 gru 17:25
Basia ;): | 31!−30! | |
| = ? Pomożesz mi   |
| 29!+28! | |
3 gru 17:30
april: 31! − 30! / 29! + 28! = 28! (29*30*31 − 29*30) / 28! (29 + 1) = (26970 − 870) / 30 = 26100 / 30
= 870
3 gru 17:31
Basia ;): Mam problem bo mam od 2 dni ten temat a nie łapie go wcale

Dodałam kilka zadań takich z
treścią i niewiem jak je nawet zacząć
3 gru 17:31
april: | 31! − 30! | | 28! (29*30*31 − 29*30) | | (26970 − 870) | |
| = |
| = |
| = |
| 29! + 28! | | 28! (29 + 1) | | 30 | |
3 gru 17:34
Basia ;): Dzięki

A pomógłbyś mi zacząć z tym:
Dany jest zbiór A = (1,2,3,4,5) Oblicz liczbę wszystkich czterowyrazowych ciągów o wyrazach
należących do zbioru A.
3 gru 17:34
april: tego niestety nie umiem.
3 gru 17:36
Basia ;): 
oki ale dzięki
3 gru 17:42
Basia:
Jeżeli te ciągi są z powtórzeniami (wyrazy mogą się powtarzać np. 1,1,1,1 albo 1,2,2,3 itp) to
mamy
5*5*5*5 = 54 możliwości
Jeżeli bez powtórzeń to mamy
5*4*3*2 = 120 możliwości
Sądzę, że chodzi o to pierwsze.
3 gru 17:52