wykres funkcji
Prince: Jak narysowac wykres tej funkcji
f(x)=|2−|x−1||−3
Potrzebuje do zadania a nie wiem nawet jak to rozpisac, help, matura zaraz!
28 kwi 15:00
J:
1) y = x − 1
2) y = Ix−1I
3) y = −Ix−1I
4) y = −Ix−1I + 2
5) y = I−Ix−1I + 2I
6) y = I−Ix−1I + 2I − 3
28 kwi 15:03
Benny:

czerwona y=|x−1|
niebieska i ta część brązowa y=2−|x−1|
zielona i ta część brązowa y=|2−|x−1||
fioletowa y=|2−|x−1||−3
po wykresie chyba zauważysz jak rysować przekształcenia?
28 kwi 15:05
Marek216: To bd funkcja liniowa.Zacznij od narysowania Ix−1I i po kolei odbicie, symetria ox przesunięcia
odbicie.Nie chce mi się tutaj rozpisywać
28 kwi 15:06
Prince: SZTOSIK, dzieki!
28 kwi 15:11