matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ooo
huhuhu:
Wyznacz wartość parametru m , dla której pole koła stycznego do boków AB i CD równoległoboku ABCD o wierzchołkach A = (5,− 4) , B = (2,− 8 ) , C = (m
3
+ 15m ,m
4
+ 10m
2
) jest najmniejsze możliwe. Oblicz to pole. wskazówki?
28 kwi 14:15