prawdopodobieństwo
qwerty: rzucamy 3 razy sześcienną kostką. Prawdopodobieństwo wyrzucenia liczby oczek, które utworzą
ciąg rosnący jest równe?
28 kwi 11:34
J:
IΩI = ?
IAI = ? ... .można policzyć na palcach
28 kwi 11:36
qwerty: |Ω| = 216
|A| wyszlo mi 40 ale nie ma takiej odpowiedzi
28 kwi 11:38
Janek191:
I A I = 15 ?
28 kwi 11:40
qwerty: tez nie. odpowiedzi są takie:
A. 17216 B. 112 C. 554 D. 772
28 kwi 12:11
Aerodynamiczny: |1,2,3
|1,2,4
|1,2,5
|1,2,6
|1,3,4
|1,3,5
|1,3,6
|1,4,5
|1,4,6
|1,5,6
|2,3,4
|2,3,5
|2,3,6
|2,4,5
|2,4,6
|2,5,6
|3,4,5
|3,4,6
|3,5,6
|4,5,6
|A|=20 czyli C
28 kwi 12:17
qwerty: dziękuję bardzo
28 kwi 12:22