zbiór wartości
mors: zbiór wartości funkcji f(x) = 5x10 − 1
28 kwi 09:08
J:
| | 1 | |
f(x) = |
| *5x − 1 ... patrz na wykres |
| | 10 | |
28 kwi 09:16
mors: Jak to narysować bez wpisywania wzoru funkcji?
28 kwi 09:19
J:
to funkcja wykładnicza : y = ax przesunięta o wektor v = [0,−1]
28 kwi 09:21
28 kwi 09:48
J:
nic, to tylko współczynnik, który nie wpływa na zbiór wartości tej konkretnej funkcji ...
podobnie np dla funkcji liniowej:
funkcja : y = x + 1 ma taki sam zbiór wartości , jak funkcja: y = 3x + 1
28 kwi 09:52
mors: o dziękuję
28 kwi 10:10