1−tg2α | cos2α | cos2α−sin2α | |||
* | = | = cos(2α) | |||
1+tg2α | cos2α | cos2α+sin2α |
cos2x−sin2x | ||
cos2x= | 1 zamieniamy z "1−trygonometrycznej" | |
1 |
cos2x−sin2x | ||
cos2x= | wyciągamy z licznika i mianownika cos2x | |
sin2x+cos2x |
| |||||||||||
cos2x= | , | ||||||||||
|
sin2x | ||
zamieniając | =tg2x oraz skracając cos2x otrzymujemy że | |
cos2x |
1−tg2x | ||
cos2x= | ||
1+tg2x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |