Zapisz w postaci
tame: √7+4√3−√7−4√3 Zapisz w postaci n1/6
27 kwi 22:20
5-latek: √7+4√3= |2+√3|= 2+√3 bo (2+√3)2= 7+4√3
27 kwi 22:25
Jolanta: pod pierwszym pierwiastkiem wykorzystano wzór (a+b)2=a2+2ab+b2
7=a2+b2
4√3=2ab
czyli a=2 b=√3
√(2+√3)2 √a2=|a|
27 kwi 22:27
tame: Dzięki
27 kwi 22:28
Qulka: =1441/6
27 kwi 23:34
Jolanta: jak Ci to wyszło ?
27 kwi 23:46
Qulka: policzyłam
27 kwi 23:47
Braun:
27 kwi 23:49
Jolanta: 2+√3−2+√3=2√3=√12=121/2
144=122
122*1/6=121/3
27 kwi 23:53
Qulka: o widzisz jak ładnie

to jeszcze napisz dziecku poprawną odpowiedź
27 kwi 23:55
Jolanta: chyba jestem zbyt zmęczona ,bo nie rozumiem o co Ci chodzi
27 kwi 23:58
Qulka: =17281/6
28 kwi 00:01
Eta:
Nie przejmuj się
Jolanto
Qulki mają to do siebie ,że" lecą w qulki"
28 kwi 00:04
Jolanta: Teraz sie zgadza ,dlatego pytałam jak Ci to wyszło
28 kwi 00:04
Jolanta:
28 kwi 00:05
Qulka: to pisałam żebyś to napisała

ja bym już nie musiała
28 kwi 00:07