wylicz a
Zosia: | | 1 | |
a= |
| =1 Jak wyliczyć z tego a i b? |
| | 2b(b2+1) | |
27 kwi 22:07
Vuks: Może to małe gapiostwo czy lenistwo,że tego nie zauważyłaś, ale a = 1.
Wynika to wprost z tego wzoru co napisałaś.
Jeśli chodzi o b, to pomyśl proszę, kiedy ułamek jest równy 1?
27 kwi 22:12
Zosia: Nie nie Przeprasazam najmocniej! Zapędziłam się i to nie równa sie 1.
27 kwi 22:14
Vuks: To podaj poprawne równanie i pomyślimy razem
27 kwi 22:15
Zosia: jest tak jak napisałam ale bez =1
27 kwi 22:15
Zosia: da sie to wyliczyć z takiej postaci?
27 kwi 22:20
Kejt: nie da się "wyliczyć" można co najwyżej wyznaczyć.
27 kwi 22:21
Zosia: A jak można to przekształcić zeby b wyliczyc?
27 kwi 22:22
Zosia: Ktos wie?
27 kwi 22:37
Jolanta: Zosiu mozesz podac cała tresc zadania , dziwne jakies,do jakiej szkoły chodzisz?
27 kwi 22:54