Trygonometria
Tripper: | | α | | 3 | |
Równość cos |
| − cos |
| α = 2sinα * sinγ jest tożsamością trygonometryczną dla.... |
| | 2 | | 2 | |
27 kwi 20:35
Eta:
| | | | | | α | |
L=2sin |
| *sin |
| =2sinα*sin |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
P=2sinα*sinγ
| | α | | α | |
L=P ⇔ sinγ= sin |
| ⇒ γ= |
| |
| | 2 | | 2 | |
27 kwi 21:00
PW: No to już wiesz do czego dążyć − pewnie wzór na różnicę kosinusów będzie w sam raz.
27 kwi 21:01
PW: Ziepsiuła
27 kwi 21:02
Eta:
27 kwi 21:04
Tripper: Dziękować
27 kwi 21:11