?
Cezio: Wewnątrz trójkąta o miedze 60 stopni znajduje się punkt odległy od jednego z ramion o 3, a od
drugiego o 6. Oblicz odległość punktu A od wierzchołka kąta.
27 kwi 19:52
Cezio: ?
27 kwi 20:17
Janek191:
Co to jest trójkąt o mierze ?
Pewnie powinno być " ...kąta o mierze ... "
27 kwi 20:20
Cezio: Kąta o mierze. Przepraszam.
27 kwi 20:21
Janek191:
27 kwi 20:23
Cezio: A co dalej?
27 kwi 20:27
Cezio: ?
27 kwi 20:38
Bogdan:

x =
√9 + 75 =
√84 = 2
√21 albo x =
√36 + 48 =
√84 = 2
√21
27 kwi 20:58
Cezio: Dziękuję
27 kwi 21:06