matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź wartość najmniejszą i największą funkcji.
Kuba:
f(x)= 4x²−2x na przedziale x ∈ <−1,2>
27 kwi 19:45
Braun:
f(x)=4x
2
−2x f'(x)=8x−2 8x−2=0 8x=2
1
x=
4
1
f(
)=....
4
f(−1)=..... f(2)=....
27 kwi 19:50