matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uzasadnij logarytmy
Stupid:
Uzasadnij, że 5
log
7
11
=11
log
7
5
27 kwi 19:37
prosta:
Przekształćmy w sposób równoważny:(logarytmujemy obie strony równości) log
7
5
log
7
11
=log
7
11
log
7
5
log
7
11*log
7
5=log
7
5*log
7
11 cnd
27 kwi 19:45