Cos4x
Kataloni : Jak rozpisać cos4x ?
27 kwi 19:37
PW: Na jakie instrumenty?
27 kwi 19:40
Kataloni : Nie bardzo rozumiem pytania ale mam udowodnić ze cos4x jest 8cos4x−8cos2x+1
Tylko prosiłabym krok po kroku
27 kwi 19:42
Benny: cos4x=cos2*2x=2cos22x−1=2*(2cos2x−1)2−1=2*(4cos4x−4cos2x+1)−1=8cos4x−8cos2x+1
27 kwi 19:57
PW: Pytałem na jakie instrumenty, bo myślałem, że idzie o partyturę.
Twoje pytanie było pozbawione sensu, nie zdajesz sobie sprawy?
27 kwi 20:00
Kataloni : Generalnie nie, ale dzieki !
I dziekuje Benny
27 kwi 20:09