matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
qw:
Równanie prostej przechodzącej przez początek układu współrzędnych i prostopadłej do prostej o równaniu y= −1/4x +2 ma postać. Proszę o wytłumaczenie
27 kwi 17:43
J:
1
y = 4x proste prostopadłe: a
1
*a
2
= −1 tutaj: −
*4 = − 1
4
27 kwi 17:45
qw:
Teraz rozumiem
Dziękuje
27 kwi 17:52