matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Punkt P(3, -4) należy do wykresu funkcji: FUNKCJE WYMIERNE
Esiuuu:
Punkt P(3, −4) należy do wykresu funkcji:
1
A) f(x)=
+1
x−2
3
B) f(x)=
+1
x−2
−3
C) f(x)=
−5
x−4
1
D) f(x)=
−3
x−4
27 kwi 17:43
J:
D)
27 kwi 17:47
Esiuuu:
Chodzi mi bardziej o pokazanie jak do tego dojść, jutro mam sprawdzian i chciałbym się nauczyć
27 kwi 17:48
J:
1
f(3) =
− 3 = −1 −3 = − 4
3−4
27 kwi 17:49