Maturka
Benny:

| | |x+3| | | |x+2| | |
Ile miejsc zerowych ma funkcja f(x)= |
| − |
| określona dla wszystkich liczb |
| | x+3 | | x+2 | |
rzeczywistych x takich, że x≠−3 i x≠−2?
Dostajemy taką funkcje, ale mniejsza o to.
Jeżeli mamy funkcje stałą f(x)=0 to funkcja ma nieskończenie wiele miejsc zerowych?
27 kwi 14:09
J:
tylko funkcja stała: y = 0 ma nieskończenie wiele miejsc zerowych
27 kwi 14:10
Benny: Funkcja stała nie musi być w całej dziedzinie, aby miała nieskończenie wiele miejsc zerowych.
Dobrze myślę?
27 kwi 14:14
J:
dobrze ... ma nieskończenie wiele w tym przedziale, gdzie jest stała
27 kwi 14:16
Benny: Ok, dzięki
27 kwi 14:17