Układ współrzednych
Kataloni : Zaznacz w układzie współrzednych zbiór punktów, ktorych współrzędne (x, y) spełniają równanie:
2logx−log(2+y)=log(2−y)
Prosze o wytłumaczenie od poczatku do końca

lub chociaż na naprowadzenie
27 kwi 13:54
J:
| | x2 | |
⇔ |
| = 2 − y ⇔ x2 = 4 − y2 ⇔ x2 + y2 = 4 ( okrąg ośrodku S(0,0) i r = 2 ) |
| | 2+y | |
27 kwi 13:56
Kataloni : O kurde dziekuje ! Jakie to teraz proste
27 kwi 13:57
J:
a , jeszcze jedno .. uwzględnij dziedzinę przy rysowaniu ...
27 kwi 13:58
Kataloni : y>−2
y<2
x>0 ?

tak ?
27 kwi 14:07
J:
tak..
27 kwi 14:09
Kataloni : Dziekuje bardzo
27 kwi 14:10