w trójkacie
yolo: 1. W trójkącie o polu 4cm2 dane są AB=3cm i BC=4cm. Wyznacz z dokładnością do 1 stopnia miarę
kąta ostrego ABC.
2. Wyznacz te wartości a i b dla których liczby a−b, a2−2, 3−b sa w podanej kolejności
kolejnymi wyrazami ciągu, który jest zarówno ciągiem arytmetycznym, jak i geometrycznym
3. Wyznacz zbiór wartości wszystkich liczb k, dla których funkcja f(x)= (4k+3)x+2k−5 jest
rosnąca, a jej wykres nie przechodzi przez drugą ćwiartkę układu współrzędnych.
27 kwi 13:38
yolo:
27 kwi 13:58
J:
3)
Warunki:
1) 4k+3 > 0
2) f(0) ≤ 0
27 kwi 14:01
J:
2)
(a2−2) = a − b + 3 −b
(a2−2)2 = (a−b)(3−b) .. układ równań
27 kwi 14:02
yolo: W pudełku jest 9 zetonów z licznami 1,4,7,8,13,14,17,20,21, losujemy 3 razy po jednym bez
zwracania
obl prawd
B− na dokladnie jednym z wylosowanych zetonow jest liczba nieparzysta
to moc B będzie 5*4*3*3 czy 5*4*3 ?
27 kwi 14:13