matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help
rysiekkk:
5(x+1)
2
1
Funkcja f określona jest wzorem f(x)=
dla x=
. Oblicz wartosc pochodnej
2x−1
2
funkcji f dla x=3
27 kwi 13:37
J:
10(x+1)(2x−1) − 5(x+1)
2
*2
f'(x) =
... i podstaw : x = 3
(2x−1)
2
27 kwi 13:40
rysiekkk:
1
dzieki wielkie . nie bylem pewny czy to x=
mi cos zmienia, czy musze cos z tym
2
kombinowac
27 kwi 13:43