matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:D
rysiekkk:
x
2
−2
Oblicz granice gdy x dąży do −2 lim
x+2
27 kwi 13:10
Janek191:
x
2
− 2
f(x) =
x + 2
więc lim f(x) = +
∞
x→ −2
+
lim f(x) = −
∞
x→ −2
−
27 kwi 13:14