8 | 4 | |||
W trójkącie ABC dane są: cos∡A = − | , cos ∡B = | i |AB | = 24 . Oblicz | ||
17 | 5 |
−8 | ||
cosα= | ||
17 |
64 | ||
sin2α=1− | ||
289 |
15 | ||
sinα= | ||
17 |
4 | ||
cosβ= | ||
5 |
16 | ||
sin2α=1− | ||
25 |
3 | ||
sinα= | ||
5 |
15 | 4 | 8 | 3 | 36 | ||||||
= | * | − | * | = | =U{36}85} | |||||
17 | 5 | 17 | 5 | 17*5 |
a | c | a | 24 | ||||||||||||||||
= | ⇔ | = | ⇔ | ||||||||||||||||
sinα | sin(α+β) |
|
|
36 | 15 | ||
*a=24* | |||
85 | 17 |
15 | 85 | |||
a=24* | * | |||
17 | 36 |
50 | b | ||
= | |||
sinα | sinβ |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |