27 kwi 12:36
Qulka: ja wiem jak rozwiązać

ale dziś nie mam czasu
27 kwi 12:37
Beforeu: @Qulka

Nie ma problemu

Jak bedziesz miec czas to chetnie zobacze jak to rozwiazales.
27 kwi 12:44
Qulka:

1. drzewko
P(D)=0,36•0,9+0,4•0,6+0,24•0,9=0,324+0,24+0,216=0,78
P(B|D)=0,24/0,78 = 0,308
28 kwi 00:31
Qulka: 2.
a) 0,366032341 = 36,6%
b) 1−0,735761979 = 0,264238021
arkusz kalkulacyjny albo tablice statystyczne
28 kwi 00:41
Qulka:

3. F(x)=∫f(x)dx = 8/7 − 1/7x
3
P(X<3/4) = F(3/4) = 8/7−64/189 = 152/189
28 kwi 01:06
Qulka: nie zauważyłam c)
E(X)=∫ x f(x) dx = −3/(14x2) |11/2 = −3/14 + 12/14 = 9/14
D2(x)= ∫ (x−E(X))2 f(x) dx = − 3/7x+27/58x2−81/1372x3 |11/2= ...
28 kwi 01:16
Qulka: 4. arkusz kalkulacyjny albo tablice statystyczne
P(X>125)=1−P(X<125)=1−0,105649774 = 0,894350226
P(100<X<180) = F(180)−F(100)=0,933192799 − 0,006209665 = 0,926983133
do tablic normalizacja (X−150)/20
więc
125 to −1,25
100 to −2,5
180 to 1,5
28 kwi 01:23