Rozwiąż równania i nierówności :
Pati1857: Rozwiąż równania i nierówności :
A
x+3x+2+1 = x2x2−4 − x−32−x
27 kwi 12:33
Qulka: używaj dużego U do ułamków
27 kwi 12:36
pati1857: | x+3 | | x2 | | x−3 | |
| + 1 = |
| − |
| |
| x+2 | | x2 − 4 | | 2−x | |
27 kwi 12:47
J:
kiedy zaczniesz robić coś sam/a ?
27 kwi 12:52
pati1857: To chyba nie twój interes , po to ta strona istnieje

!
27 kwi 12:54
J:
obawiam się,że na tym nasza pomoc się skończyła ( przynajmniej jeśli chodzi o mnie)
nie pomagam impertynentkom, a do tgo śmierdzącym leniom !
27 kwi 12:58
Janek191:
x ≠ − 2 i x ≠ 2
| (x + 3)( x −2) | | x2 | | −( x − 3)*( x + 2) | |
| + 1 = |
| − |
| |
| ( x + 2)*( x −2) | | x2 − 4 | | x2 − 4 | |
| x2+3x−2x −6 | | x2 −4 | | x2 | | x2 +2 x −3 x −6 | |
| + |
| = |
| + |
| |
| ( x2 −4 | | x2 −4 | | x2 −4 | | x2−4 | |
| 2 x2 + x − 10 | | 2 x2 − x − 6 | |
| = |
| |
| x2 − 4 | | x2 − 4 | |
2 x
2 + x − 10 = 2 x
2 − x − 6
2 x = 4
x = 2 ∉ D
Brak rozwiązań.
Jak się gdzieś nie pomyliłem
27 kwi 13:03
Janek191:
O jaka niegrzeczna !
27 kwi 13:04
J:
dlatego też szkoda nawet jej pomagać, popatrz na inne posty.... jakie wymagania
27 kwi 13:06
pati1857: Dzięki Janek191

Jedyny mądry człowiek , który nie wtrąci swoich 5 groszy żeby na moment błyszczeć
27 kwi 13:16
Braun:
Haha to teraz mnie rozbawiałaś ? Nikt tutaj nic nie musi ! To, że dostajesz rozwiązanie to
tylko dobra wola człowieka który Ci pomaga, dwa nie każdy da Ci gotowca, bo są ludzie którzy
chcą Cię czegoś nauczyć żebyś nie była większą idiotką niż jesteś. Bez odbioru
27 kwi 13:21
pati1857: Powiem tyle hahaha , pozery
27 kwi 13:24