zbiorem wartości funkcji f(x) = u{5}{x}-1 jest zbiór :
Pati1857: zbiorem wartości funkcji f(x) = 5x−1 jest zbiór :
A. R{0}
B. R−{5}
C.R−{−1}
D. R−{1}
27 kwi 12:15
Janek191:
C. ℛ \ { − 1}
27 kwi 12:16
Pati1857: Proszę o dokładne rozwiązanie, nie samą odpowiedź
27 kwi 12:20
J:
tego się nie rozwiązuje, tylko robi szkic wykresu funkcji i odczytuje rozwiąznie
27 kwi 12:23
J:
27 kwi 12:24
Benny: | | a | |
Dana funkcja f(x)= |
| +q ma asymptoty: |
| | x−p | |
−pionowa x=p
−pozioma y=q
Zbiór wartości jest wtedy R/{q}
27 kwi 12:26