Zmienna losowa ma rozkład normalny o wartości oczekiwanej równej 150 oraz waria
Patrycja: Zmienna losowa ma rozkład normalny
27 kwi 12:02
Patrycja: Zmienna losowa ma rozkład normalny o wartości oczekiwanej równej 150
oraz wariancji 80. Wyznaczyć prawdopodobieństwo, że zmienna losowa
przyjmuje wartości spoza przedziału od 140 do 155.
27 kwi 12:02
Qulka: P(140<X<155) = F(155)−F(140)= 0,711924939 − 0,131776239= 0,5801487
więc spoza przedziału to P(A)=1−0,5801487 = 0,4198513
27 kwi 12:43
Patrycja: dziękuję
27 kwi 12:53