matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
madzik:
Jeśli sinx=a oraz x∊(0
o
;90
0
), to tgx ma wartość?
27 kwi 11:30
J:
a
tgx =
√
1−a
2
27 kwi 11:32
madzik:
a wytłumaczyłbyś?
27 kwi 11:34
J:
sinx
tgx =
, a cosx =
√
1 − sin
2
x
cosx
27 kwi 11:35
madzik:
Dziękuję
27 kwi 11:37