matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
miejsce zerowe
Martynaa:
wyznacz miejsca zerowe funkcji okreslonej na danym zbiorze: a) y= 3x+6 dla x ∈ <−3; do nieskonczonosci) b) y= 8−2x dla x ∈ <−5;5> c) y= 4x+12 dla x ∈ (−nieskonczonosc;−1) d) y= ½x−1½ dla x ∈ (−3;3)
3 gru 15:17