Zbadaj czy granica istnieje
mati:
26 kwi 21:32
bezendu:
Rozłóż mianownik na czynniki.
26 kwi 21:33
mati: czyli jak to będzie
26 kwi 21:35
bezendu:
A co funkcji kwadratowej w szkole nie było ?
26 kwi 21:36
mati: można prosić o rozwiązanie tego zadania
26 kwi 21:37
Qulka: ∞
26 kwi 21:39
Qulka:
26 kwi 21:40
mati: Tu nie chodzi o wykres tylko o rozwiązanie
26 kwi 21:44
pigor: ...,
| | x−3 | | x−3 | |
lim x→ 5 |
| = lim x→ 5 |
| ⇒ |
| | x2−4x−5 | | (x−5)(x+1) | |
| | 5−3 | | 2 | |
limx→ 5− |
| = [ |
| ] = −∞ |
| | (5 −−5)(5+1) | | 0 − * 6 | |
=
| | 5−3 | | 2 | |
limx→ 5+ |
| = [ |
| ] = + ∞ . ...  |
| | (5 +−5)(5+1) | | 0 + * 6 | |
26 kwi 22:02
Qulka: wykres też jest rozwiązaniem
27 kwi 23:28