matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki
oola19:
Oblicz: a) ∫ (x
2
−4x+5) dx= b) ∫ xe
−
x dx=
26 kwi 19:51
ledzeppelin20:
a) ∫ x
2
dx − 4∫ xdx + 5∫ dx =
1
3
x
3
− 2x
2
+ 5x + C
26 kwi 19:59
ledzeppelin20:
b) nie za bardzo rozumiem zapis e jest do potegi −x ?
26 kwi 20:00