matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Sierotka:
Ile to się równa? 36
log
6
2
−x=log
6
1
26 kwi 18:51
vaultboy:
(6
2
)
log
6
2
−x=6
2log
6
2
−x=6
log
6
4
−x=4−x log
6
1=0 zatem 4−x=0 ⇒ x=4
26 kwi 18:53
Janek191:
36
log
6
2
− x log
6
1 (6
2
)
log
6
2
− x = 0 x = 6
2 log
6
2
= 6
log
6
2
2
= 2
2
= 4
26 kwi 18:55