matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Geometria
Kurczak:
Napisać rówanie elipsy przechodzącej przez punkty (1,4) i (7,2), oraz symetrycznej względem osi ox i oy.
26 kwi 18:45
Janek191:
x
2
y
2
+
= 1
a
2
b
2
więc
1
16
+
= 1
a
2
b
2
49
4
+
= 1
a
2
b
2
oblicz a
2
i b
2
26 kwi 18:47