GG2: Jesti dlugosd prostokata zwiekszymy o 2cm i szerokosc zwiekszymy rowniez o 2cm, to jego
pole
zwiekszy sie o 20 cm2. Oblicz, o ile zwiekszy sie pole tego prostokata, jesli jego
dlugosc i szerokosc zwiekszymy
o 5 cm.
23 paź 23:18
GG2: troche nad tym glowkowalem i wydaje mi sie ze ma byc 0 i 8 ale ... nei wiem czy taki
prostokat moze istniec
- o szerokosci 0
bo wtedy jego pole bedzie 8 * 0 co jest
raczej bledne
24 paź 21:39
44: 4-20
25-x
x=25*20
------ = 125 cm 2
4
25 paź 16:59
Ad: Z odpowiedzi wynika ze ma byc 65
25 paź 22:12
26 paź 00:37
GG2: o thx ukladalem pierwsze rownanie ale drugiego nie moglem skumac

thx wielkie
26 paź 10:23
żabka: X + y= 8 Masz tylko jedno równanie więc musisz wybrać pary
(1,7)(2,6)(3,5)(4,4) a dla nich masz uzasadnienie ,że pole zwieksza się
w każdym
przypadku o 65 i KONIEC


!
26 paź 10:58
GG2: wiem ale ja to mam zrobic ukladem i dlatego musialem kombinowac

a tu wystarczylo
przemnozyc kazdy przez kazdy

ja to sobie lubie zycie utrudniac
26 paź 11:40