matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc z cialami
Monia:
jak znalezc w ciele liczbe odwrotna tzn mam w ciele z13 wyliczyc ile to jest 5/9 i nie wiem ile jest 9
−
1
w Z
13
26 kwi 15:21
Saizou :
9*1=9≡9 mod13 9*2=18≡5 mod13 9*3=27≡1 mod 13, zatem 9
−1
=3 w Z
13
26 kwi 15:42