równanie
mateusz: równanie |x+3|+2=0
a) jest sprzeczne
b) ma jedno rozwiązanie
c) jest tożsamościowe
d) ma dwa rozwiązania
odp. d), ponieważ ma dwa rozwiązania : −1 i −5 ?
26 kwi 14:35
ICSP: ciekawe.
a)
26 kwi 14:36
J:
nie .. odp a) Ix+3I = − 2 ...brak rozwiązań
26 kwi 14:36
Jolanta: jezeli przeniesiesz 2
|x+3|=−2
jest to mozliwe ?
26 kwi 14:36
Aerodynamiczny: |x+3|=−2
Teraz widzisz?
26 kwi 14:36
ledzeppelin20: odpowiedź a, ponieważ nie istnieje wartość bezwzględna, która by dała −2 na wyjściu, wartość
bezwzględna jest zawsze dodatnia.
26 kwi 14:37
J:
@zespół ... lub równa 0
26 kwi 14:39