matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby całkowite
lep:
Znajdź wszystkie pary liczb całkowitych, których suma jest równa iloczynowi
26 kwi 13:49
Janek191:
x + y = x*y x + y − x*y = 0 y*( 1 − x) = − x
− x
y =
, gdzie x ≠ 1
1 − x
Dla x = 0 y = 0 Dla x = 2 y = 2 itd.
26 kwi 13:56