HELP
Alicja: Przedstaw na jednej osi liczbowej podane zbiory: A=<−6,3) B= <1,7> C= (4,9) Następnie zapisz w
postaci przedziału lub sumy przedziałów wyniki poszczególnych działań: a) A ∪ C b) B ∩ C c) A
\ C Z zaznaczeniem na osi nie mam problemu ale reszty nie umiem zrobić. Prosze o pomoc
3 gru 09:11
kamil: jesli potrwafisz zaznaczyc przedzialy, a nie umiesz rozwiazac zadania to moim zdaniem nie wiesz
co oznaczaja konkretne symbole.a wiec:
∩ oznacza iloczyn , czyli czesc wspolna przedzialow miedzy ktorymi ten znak stoi
∪ oznacza sume, czyli wynikiem takiego przedzailu bedzie to co znajduje sie w przedziale z
lewej str ony tego symbolu + to co znajduej sie z prawej strony tego symbolu
\ oznacza roznice, czyli wynikiem jest to co znajduje sie w przedziale z lewej strony symbolu
odjac te czynniki ktore powtarzaja sie w przedziale z prawej strony
3 gru 12:41