matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania wymierne
Monika:
X+2 podzielić przez x−2 =0
26 kwi 10:52
Maniek:
x≠2−zal (x+2)(x−2)=0 x=−2
26 kwi 19:32
Janek191:
x + 2
= 0 x ≠ 2
x − 2
Ułamek jest równy 0, gdy licznik jest równy 0 więc x + 2 = 0 x = − 2 ======
26 kwi 19:34