matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kat α jest ostry i cosα=1/2. Oblicz 1+tg^2α
Penny125:
Kat α jest ostry i cosα=1/2. Oblicz 1+tg
2
α
26 kwi 00:34
zyd:
α=π/3
26 kwi 00:37
Eta:
cos
2
α+sin
2
α
1
1+tg
2
α=
=
=........
cos
2
α
cos
2
α
26 kwi 00:38
5-latek:
3
Albo tak sin
2
α= 1−cos
2
α= 1−(
1
2
)
2
=
4
sin
2
α
0,75
tg
2
α=
=
= policz
cos
2
α
0,25
1+tg
2
α= podstaw i policz
26 kwi 02:27
Janek191:
Albo tak: cos α = 0,5 ⇒ α = 60
o
⇒ tg α =
√
3
więc 1 + tg
2
α = 1 + (
√
3
)
2
= 1 + 3 = 4
26 kwi 08:44
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick