matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Moze ktos podpowie?
Penny125:
Funkcja f okreslona jest wzorem f(x)=2x−a/x−5 dla x≠5 i f(−1)=3. Oblicz wspolczynnik a Moze ktos podpowie?
25 kwi 23:08
Qulka:
wstaw −1 za x oraz 3 za f(x) i policz a a=16
25 kwi 23:20
Penny125:
Dziekuje <3
26 kwi 00:54